Om Michell

Jeg er oprindelig uddannet indenfor bank/vekselerer, men stoppede som bankfuldmægtig i 1996 for at starte som partner i et selskab med speciale i investeringsrådgivning.

Michell Cronberg

Jeg har dog altid haft med softwareudvikling at gøre, og efter nogle år blev udviklingsdelen (såvel uddannelsesmæssigt og praktisk) gradvist optrappet for til sidst at fylde det hele. Jeg har været selvstændig konsulent siden år 2000 med fokus på softwareudvikling – primært baseret på forskellige Microsoft produkter og teknologier, og i dag kan mit arbejde overordnet opdeles i tre områder.

Konsulent

Jeg bruger en stor del af min tid bliver som konsulent i forskellige virksomheder. Jeg har flere faste kunder men heldigvis også løbende mange nye spændende projekter. Jeg rådgiver om softwareudvikling på Microsofts .NET platform samt webudvikling.

Nogle af opgaverne handler udelukkende om software design og arkitektur, men jeg får også tit mulighed for at være med i et udviklingsteam og dermed få skrevet noget kode. På brugerfladesiden har jeg stor erfaring med webapplikationer (primært ASP.NET MVC/Core samt SPA-applikationer med diverse frameworks og biblioteker), Windows Forms/WPF-applikationer, mobile-applikationer samt lidt Office-applikationer (VSTO og SharePoint).

Gennem tiden har jeg haft med en hel del forskellige databaser at gøre, men jeg har mest erfaring med SQL Server, MySql og DB2.

Selv om jeg primært beskæftiger med med Microsoft produkter og teknologier har jeg de sidste år arbejdet en del med andre teknologier som eksempelvis Amazon’s Webservice Platform (AWS) og Google Apps platform.

Jeg driver ligeledes et par webapplikationer – herunder Finansberegninger som giver adgang til en masse finansielle beregninger.

Forfatter

Jeg har gennem tiden skrevet en del artikler (primært om softwareudvikling) til forskellige medier – herunder blandt andet Microsoft og Alt om DATA. Især sidst nævnte har jeg skrevet for i mange år. Ud over artikler har jeg skrevet 9 forskellige bøger som er udgivet på diverse forlag. Den sidste bog er udgivet i 2020 og hedder “Bogen om C# 8.0”. Den kan du finde flere informationer om på http://www.bogenomcsharp.dk.

Instruktør

Jeg har undervist som freelance instruktør i mange år for flere forskellige udbydere – primært for Teknologisk Institut. Jeg er løbende instruktør på forskellige kurser omhandlende eksempelvis programmering (Intro til software udvikling, C#, JavaScript, TypeScript), Runtimes (.NET Framework, .NET Core, NodeJS), Webudvikling (HTML, CSS, JS/TS, jQuery, Vue, Blazor, ASP.NET MVC Core, Express), samt diverse kurser relateret til Windows UI (Winform, WPF).Se eventuelt mere hos Teknologisk Institut.

Jeg holder ligeledes en del foredrag om året med forskellige arbejdsgivere. De største udbydere er SAMDATA/HK hvor jeg løbende er på turné rundt på forskellige skoler og universiteter med forskellige typer af foredrag, samt Microsoft. Hos sidstnævnte er jeg tidligere udnævnt som årets taler flere gange.

Kontakt

Hvis du har nogle spørgsmål eller kommentarer er du velkommen til at kontakte mig på michell@cronberg.dk. Du kan også finde mig på LinkedIn.