Ny udgave af “Bogen om C#” dækkende C# 9.0

I november sidste år opdaterede Microsoft deres .NET runtime til version 5 og samtidigt programmeringssproget C# til version 9.

Min bog om C# dækker version 8, og der er ikke de helt store revolutionerende ændringer i selve sproget fra version 8 til 9. Men da jeg ved at bogen er en del af pensum på diverse uddannelser er det vigtigt at den følger den sidste nye version. Derfor har jeg nu opdateret bogen til ”Bogen om C# 9.0” (ISBN 9788799338238). Den har allerede været igennem redaktør og tryk, og går på lager hos distributøren (DBK) i løbet af få dage. Den kan således købes hos boghandlere i denne uge og vil kunne findes på biblioteket i løbet af en måned tid.

Bogen er opdateret med informationer relateret til opdateringen fra .NET Core 3 til .NET 5, og der er tilføjet et nyt kapitel kaldet ”Avancerede typer”. Her dækkes emner som nullable typer, tuples, nedbrydning, operator overload samt den i C# 9 nye immutable type kaldet record (post). Yderligere er der små opdateringer rundt omkring – herunder lidt om init egenskaber, mønstergenkendelse med videre.

Hvis du allerede har C# 8.0 bogen kan det nye kapitel hentes gratis på www.bogenomcs.dk. Her kan du i øvrigt også se mere omkring det nye indhold.

Hvis du har interesse i bogen som underviser eller instruktør kan du få en PDF af bogen til gennemsyn, og jeg har ligeledes en del opgaver liggende til elever hvis det har interesse. Hvis du overvejer at indkøbe et klassesæt af bogen så kontakt mig – det er muligt at få tryk en særlig udgave (eventuelt branded) direkte til levering. Det er også muligt at købe en version som e-bog – i første omgang dog kun gennem mig. Skriv til mig på michell@cronberg.dk.