Brug af Git/Github i VS 2019

Der er en del forvirring omkring brugen af Git/Github i Visual Studio 2019 grundet problemer med sign-in samt ny extension fra Microsoft. Så blot for en god ordens skyld er her en kort vejledning som burde virke. Den forudsætter at du har en GitHub-konto i forvejen.

Denne guide dækker VS 2019 16.8.5

Du skal starte med at kontrollere at du har den extension som hedder “GitHub Extension for Visual Studio” i sidste nye version (check Extensions-menuen).

Herefter skal du logge ind med din GitHub-konto. I øverste højre hjørne i VS skal du klikke på Sign in

Herefter skal du vælge “Indstillinger for logon” og “Log på med GitHub”

Nu kommer der et hav af scriptfejl fordi VS som udgangspunkt benytter en embedded version af (gys) Internet Explorer. Du skal blot svare Yes til dem alle indtil du kan logge ind på GitHub, og derefter kommer der flere scriptfejl du skal svare Yes til.

Nu burde du være logget ind:

og kan benytte Git-menuen. Hvis du er helt blank fsva Git og GitHub så prøv den vejledning som Mads Kristensen har lagt på YouTube for nylig:

Hvis du har noget bøvl med login kan du eventuelt prøve at starte VS som administrator og evt skifte den embedded browser ud med system browseren (Chrome/Edge). Det kan du gøre under Tools og Options – søg efter “accounts”:

Man skulle synes at skift til System browseren burde være første skridt men det har jeg heller ikke haft den store succes med.

Mon ikke de snart fikser GitHub-login!!