RaspberryPi Pico

Hvis du har interesse i de små mikrokontrollere (Arduino, ESP32 mv) kunne den nye Pico fra RaspberryPi Foundation måske være sjov at lege med

Det er en 5 cm gange 2 cm lille mikrokontroller med en dual-core Arm Cortex-M0-processor med 264 KB intern RAM, og med et hav af I/O pinde til alle mulige formål. Det lille vidunder kan tale både SPI, ADC, IC2, PWM og UART, og har USB 1.1 indbygget. Yderligere findes der et indbygget ur, temperatursensor og otte indbyggede tilstandsmaskiner til hjælp i forbindelse med blandt andet hændelsesorienteret kode. Den “taler” C og MicroPython.

Jeg tror aldrig jeg har kodet en Hello World-applikation (den klassiske blink med en lysdiode) OG distribueret den til en mikrokontroller så hurtigt og smertefrit som jeg gjorde til en Pico. Det må du prøve!

Se mere på https://www.raspberrypi.org/products/raspberry-pi-pico/ og find den blandt andet hos https://raspberrypi.dk/produkt/raspberry-pi-pico/ (pt kr. 49,00).

PS Jeg overvejer lidt et kaffe/ægge timer – bare for at bruge den jeg har til et eller andet. Savner lidt duften af loddekolbe.