.NET 5 er frigivet

Forleden (10/11) frigav Microsoft den nyeste version af .NET, og i modsætning til tidligere er det en ret stor opdatering. Det er første spadestik i sammenlægningen af de forskellige runtimes til et samlet “.NET”. I denne release sammenlægges .NET Core og .NET Framework som dermed ikke længere opdateres. I kommende versioner (.NET 6 i nov 2021) følger de mobile frameworks.

Udover selve sammenlægningen er det især vigtigt at vide, at teknologier som WCF, WF og VB.NET forsvinder (sidstnævnte er dog tilgængelig men bliver ikke opdateret), og WinForm og WPF er løftet med op på den nye platform.

Der er en lidt nyheder relateret til F# (v5) og C# (v9), og især sidstnævnte har betydning for en opdatering af “Bogen om C#” i 2021. Mere om det senere!

Jeg holder en webcast på Teknologisk d. 26/11 november hvis du har lyst til at høre mere.