Ny bog om nordlys af Tina Ibsen

Som du måske ved har jeg en stor interesse i astronomi, og bruger noget af min fritid på at studere og læse om universet. Måske har du som kursist set nogle af mine foredrag på Teknologisk Institut i Høje Taastrup og i Århus om planeterne, solen, ISS, SpaceX og andre interessante emner. Jeg burde måske have prøvet den retning i stedet for udvikling for mange år siden men sådan blev det ikke.

Til gengæld kan jeg frit kaste mig over de bøger jeg finder interessante, og en af de forfattere jeg er har nævnt flere gange på Teknologisk er astrofysiker Tina Ibsen. Hun har netop udgivet bogen “Nordlys – en rejse fra solens indre til jordens atmosfære” som jeg virkelig kan anbefale hvis du har interesse i at vide lidt om rumvejr, og om hvordan partikler fra solen skaber nordlys på jorden og på andre planeter.

Nu ved jeg lidt om at skrive bøger, og ved hvor svært at kan være at beskrive et komplekst emne med det rette abstraktionsniveau, med den rette disposition og på en måde som er til at forstå. Og her er jeg altså lidt jaloux – for det kan Tina Ibsen! Det er en super spændende bog, og den skal have den varmeste anbefaling herfra.

Nordlys af Tina Ibsen (ISBN 9788770369893)

Og i øvrigt… Hvis du ikke allerede kender hendes bog “Fortællingen om universet – fra Big Bang til mennesket i dag” så køb den og få den læst. Kender meget få forfattere der kan skrive så forståeligt om “universet, livet og alt det dér” som Tina kan!

Fortællingen om universet af Tina Ibsen
(ISBN 9788770363587)